Fysiotherapie Bunschoten
Het beste beentje voor

De behandelingen van Fysiotherapie in Bunschoten-Spakenburg

In onze kleinschalige praktijk in Bunschoten-Spakenburg vinden we het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. We houden van een gezellige en informele werksfeer. Dit voeren we door in onze een-op-eenmethode. Met die persoonlijke benadering zetten we alles op alles om uw klachten te verminderen of te verhelpen.

fysiotherapie Utrecht

Fysiotherapie

Onze (sport)fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in uw houding en beweging. Het kan daarbij gaan om blessures van spieren, pezen, banden of gewrichten.

We behandelen ook gevolgen van functiestoornissen aan zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid. De klachten kunnen zeer uiteenlopend zijn: pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen of gewrichtsproblemen.

De therapeut maakt gebruik van oefentherapie, massage en fysische therapie zoals elektrotherapie of ultrageluid.

sportfysio Utrecht, Bouritius & Koelewijn

Manuele therapie

De manueel therapeut richt zich op klachten die zijn ontstaan in uw gewrichten, spieren, pezen en banden in relatie tot de wervelkolom. We proberen stoornissen in het bewegingsapparaat, ook wel blokkades genoemd, op te heffen. Geblokkeerde gewrichten worden via een manipulatie weer in beweging gebracht.

Wat ligt er ten grondslag aan uw klachten? Vaak is een foutieve houding of overbelasting de oorzaak. Daarom gaan onze therapeuten nog een stapje verder en besteden we ook aandacht aan de reden van de blokkades. Behalve het opheffen van stoornissen werkt de manueel therapeut zo ook aan preventieve maatregelen om uw houding en bewegen soepel te houden.

Heeft u nog vragen of wilt u direct een afspraak maken voor (sport)fysiotherapie? Neem vrijblijvend contact op met onze praktijk in Bunschoten-Spakenburg.

Contact met Fysiotherapie Bouritius & Koelewijn

Werknemers

Jaap Koelewijn; Bouritius & Koelewijn

Jaap Koelewijn

Fysiotherapeut
Manueel therapeut

‘Ik werk in de praktijk als fysio- en manueel therapeut. Na eerst 15 jaar als fysiotherapeut te hebben gewerkt, wilde ik mij graag meer verdiepen in de wervelkolom. Dit omdat veel klachten direct of indirect met de wervelkolom te maken hebben. Daarom heb ik de opleiding manuele therapie gevolgd. Dit gaf mij meer mogelijkheden in mijn behandeling. Het blijft elke dag weer boeiend om met het menselijk lichaam bezig te zijn.’

Theo Bouritius; Bouritius & Koelewijn

Theo Bouritius

Fysiotherapeut
Osteopaat

‘Bijna 27 jaar ben werkzaam in de praktijk. Momenteel volg ik de opleiding osteopathie. Dit is een therapievorm waarbij bewegingsbeperkingen in het lichaam worden hersteld. Niet alleen in spieren en gewrichten maar in alle weefsels, bijvoorbeeld ook de organen en de schedel. Hierdoor is het mogelijk een nog groter scala aan klachten te behandelen.’

Wendy Beukers; Bouritius & Koelewijn

Wendy Beukers

Fysiotherapeut
Master manueel therapeut

‘Alweer ruim een jaar ben ik werkzaam in de praktijk van Fysiotherapie Bouritius & Koelewijn in Bunschoten-Spakenburg. Ik ben dit jaar begonnen met de opleiding Manuele Therapie. Zo hoop ik mijn kennis over de wervelkolom te verbeteren, zodat ik met het behandelen van klachten nog meer behandelopties tot mijn beschikking heb.’

HKZ-gecertificeerd; Bouritius & Koelewijn

De erkende fysiotherapeut in regio Eemland

Sinds februari 2009 is onze praktijk HKZ-gecertificeerd, vergelijkbaar met de ISO-norm voor bedrijven.Dit betekent dat we aan de geldende kwaliteitseisen voor fysiotherapeutische praktijken voldoen.

Daarnaast maken we deel uit van de MORE groep, een samenwerkingsverband van verschillende manueel therapeuten in regio Eemland.