Het beste beentje voor

De behandelingen van Fysiotherapie Bouritius & Koelewijn in Bunschoten-Spakenburg

In onze kleinschalige praktijk in Bunschoten-Spakenburg vinden we het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. We houden van een gezellige en informele werksfeer. Dit voeren we door in onze een-op-eenmethode. Met deze persoonlijke benadering zetten we alles op alles om uw klachten te verminderen of te verhelpen.

Fysiotherapie

Onze (sport)fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in uw houding en beweging. Het kan daarbij gaan om blessures aan spieren, pezen, banden of gewrichten.

We behandelen ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, de bloedvaten, longen, het hart en de huid. De klachten kunnen zeer uiteenlopend zijn: pijn, krachtvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen of gewrichtsproblemen.

De therapeut maakt gebruik van oefentherapie, massage en fysische therapie zoals elektrotherapie of ultrageluid.

Manuele therapie

De manueel therapeut richt zich op klachten die zijn ontstaan in uw gewrichten, spieren, pezen en banden in relatie tot de wervelkolom. We proberen stoornissen in het bewegingsapparaat, ook wel blokkades genoemd, op te heffen. Geblokkeerde gewrichten worden via een manipulatie weer in beweging gebracht. Wat ligt er ten grondslag aan uw klachten? Vaak is een foutieve houding of overbelasting de oorzaak. Daarom gaan we in onze praktijk nog een stapje verder en besteden we ook aandacht aan de reden van de blokkades. Behalve aan het opheffen van stoornissen werkt de manueel therapeut zo ook aan preventieve maatregelen om uw houding en bewegingsapparaat soepel te houden.

Heeft u nog vragen of wilt u direct een afspraak maken voor (sport)fysiotherapie? Neem vrijblijvend contact op met onze praktijk in Bunschoten-Spakenburg.

Werknemers

Jaap Koelewijn

Fysiotherapeut

Manueel therapeut

‘Ik werk in de praktijk als fysio- en manueel therapeut. Na eerst 15 jaar als fysiotherapeut te hebben gewerkt, wilde ik mij graag meer verdiepen in de wervelkolom. Dit omdat veel klachten direct of indirect met de wervelkolom te maken hebben. Daarom heb ik de opleiding manuele therapie gevolgd. Dit gaf mij meer mogelijkheden in mijn behandelingen. Het blijft elke dag weer boeiend om met het menselijk lichaam bezig te zijn.’

Theo Bouritius

Fysiotherapeut

Osteopaat

‘Bijna 27 jaar ben werkzaam in de praktijk. Momenteel volg ik de opleiding osteopathie. Dit is een therapievorm waarbij bewegingsbeperkingen in het lichaam worden hersteld. Niet alleen in spieren en gewrichten maar in alle weefsels, bijvoorbeeld ook de organen en de schedel. Hierdoor is het mogelijk een nog groter scala aan klachten te behandelen.’

Wendy Beukers

Fysiotherapeut

Master manueel therapeut

Sinds 2008 ben ik werkzaam in de praktijk van Fysiotherapie Bouritius & Koelewijn met veel plezier als fysiotherapeut.

In 2013 heb ik de opleiding master manueeltherapie mogen afronden. Hierdoor heb ik meer kennis over de wervelkolom en de rest van het menselijk lichaam gekregen.

Ik vind  het menselijk lichaam intrigerend, omdat niet één lichaam hetzelfde is en iedereen steeds weer anders kan reageren.

De erkende fysiotherapeut in de regio Eemland

Sinds februari 2009 is onze praktijk HKZ-gecertificeerd, vergelijkbaar met de ISO-norm voor bedrijven. Dit betekent dat we aan de geldende kwaliteitseisen voor fysiotherapeutische praktijken voldoen. Daarnaast maken we deel uit van de MORE groep, een samenwerkingsverband van verschillende manueel therapeuten in de regio Eemland.